Студенти ТНТУ писали правовий диктант

26 жовтня студенти-політехніки взяли участь у написанні Всеукраїнського правового диктанту, який проводився на базі Тернопільського державного медичного університету ім. І.Горбачевського. До написання всеукраїнського диктанту з права студентів та викладачів запросила «Експертна юридична служба України».

Метою заходу було виявити найбільш гострі проблеми в сфері правової грамотності українців, дати можливість кожному дізнатися свій рівень правової грамотності.

Учасникам соціального проекту запропонували відповісти на 50 тестових запитань, які охоплюють правові знання сфери фінансів, сфери здоров’я, соціальної сфери, особистої сфери, безпеки. Результати тестувань буде опрацьовувати «Експертна юридична служба України», яка згодом і надішле їх кожному учаснику персонально разом з сертифікатом і картою правового здоров’я. Як зазначають організатори, за підсумками проекту будуть сформовані пропозиції для державних органів влади, що дадуть можливість суттєво підвищити рівень правової грамотності громадян України.

Написати тести і перевірити свою обізнаність в галузі юридичного права зголосились студенти груп РБ-41, РМ-41, ПФ-41, ПЕ-41, ПМ-41, БМ-31, ПР-32. Здійснювали організаційне забезпечення та брали безпосередню участь у згаданому заході ст. викладач кафедри українознавства та філософії Грузін В.Я. та в.о. начальника організаційно-юридичного відділу Ямпольська Н.Я.