Цікаві факти про розвиток мобільних телефонів

Image: 
Body: 

Цікаві факти про розвиток мобільних телефонів

Мобільний телефон, а за ним і смартфон досить глибоко вкорінилися в життя майже кожної сучасної людини. Історія його створення свідчить, що перший в світі дзвінок був зроблений 3 квітня 1973 року. Він ознаменував початок ери електронних гаджетів. Розглянемо ключові моменти в розвитку портативного телефонного апарату, які змінювали уявлення про нього сучасної людини.

1. Перший мобільний телефон в форм-факторі «розкладачки» був створений прабатьком цих апаратів, компанією Motorola. Модель називалася MicroTAC і з'явилася вона в 1989 році. В розкладеному вигляді гаджет мав довжину 22 сантиметри і важив 350 грам.

2. Перша гра на мобільному (змійка) з'явилася в 1999 році. Інновацію запровадила фірма Nokia, в моделі 3210. Можливо, саме тому Nokia 3210 на той момент вважалася найпопулярнішою у підлітків.

3. Перший бізнес-телефон був випущений лише в 2002 році. Це була модель Danger Hiptop, створена компанією Danger Incorporated, яка згодом стала дочірнім підрозділом Microsoft. Телефон був оснащений 2,6-дюймовим дисплеєм і мав вихід в Інтернет.

4. Лише через рік на зміну першому телефону бізнес-класу була випущена модель BlackBerry 6210 яка зробила бізнесменом навіть того, хто до цього і не думав ним ставати.

5. Найбільш продаваним став телефон фірми Nokia, модель 1100. За весь час його випуску було продано 250 мільйонів штук.

6. Вважається, що найперший у світі смартфон Simon Personal Communicator був створений, як не дивно, в минулому столітті, в 1994 році. Випущений він був компанією BellSouth Cellular і мав досить широкий функціонал.

Сучасна різноманітність мобільних телефонів, смартфонів і планшетних ПК просто вражає. Користувач може вибрати саме той апарат, який буде повністю його задовольняти не тільки за функціональними можливостями, але і з вигляду. Тим більше що виробників на ринку теж хот відбавляй. Купити китайський мобільний телефон або будь-який інший зараз простіше простого. Та й ціни на сучасні гаджети не ті, що були на початку їх розвитку.

Джерело: http://scsiexplorer.com.ua/index.php/interesnie-fakti/1080-interesnye-fa...